PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fikk 775 000 kroner til et sted å være

Denne uka fikk Aurskog-Høland frivilligsentral 775 000 kroner fra Gjensidigestiftelsen til ungdomstiltak på Bjørkelangen stasjon

ET STED FOR ALLE: Rita Berget Lindblad, leder for Aurskog-Høland frivilligsentral, presentere målene for hva som skal skje på Bjørkelangen stasjon i fremtiden. FOTO: Javier Berrocal. 

– Vi er så glade og takknemlige for pengene. Dette er utrolig morsomt og enormt viktig for utviklingen av tilbudet til Frivilligsentralen fremover, sier Rita Berget Lindblad, leder for Aurskog-Høland frivilligsentral. 

Frivilligsentralen ønsker å gi et lavterskeltilbud til ungdom i alderen 13 til 20 år i hele kommunen, særlig for de som ikke benytter seg av andre fritidsaktiviteter. 

– Det er en klubbkveld på Bjørkelangen i uka. På andre dager henger ungdommen rundt i sentrum etter skoletid og på kveldstid. Ved at frivillige hjelper oss kan vi tilby ungdommene et sted å være og kunne samles flere dager i uka, sier Lindblad.  

Målet for stedet er at de som ønsker det kan komme inn, smøre seg en brødskive, lage seg en kopp te eller kakao. Frivillige voksne, eller lag og foreninger kan for eksempel servere et varmt måltid en ettermiddag i uka.  Det kan arrangeres ulike temakvelder, man kan lage mat sammen, og hjelpe til med lekser eller søknader. 

– Frivilligsentralen skal være et naturlig møtested i sentrum for alle. Også for ungdom. Et sted ungdommen velger fremfor å henge andre steder. At vi alle spiller på lag, og får en møteplass der alle generasjoner møtes og gjør hverandre gode, forklarer Lindblad. 

Lørdag 5. desember ringte Gjensidigestiftelsen og ga Lindblad den hyggelige nyheten om at Aurskog-Høland frivilligsentral har fått 775 000 til å skape «et godt sted å være» for ungdom mellom 13 og 18 år. Søknaden hadde truffet blink i henhold til søknadskriteriene, og scoret høyt blant alle innkomne søknader i landet.  

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 10.12.2020