PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aaron, Magnus og Marie i sving på Urskog fort

I sommer har rundt 30 ungdommer mellom 15 og 18 år fått sommerjobb i ulike avdelinger i kommunen. Aaron og Magnus er veldig fornøyd med å ha en jobb som kan glede andre.

– Vi synes det har vært veldig gøy! Først og fremst å kunne ha et sted å dra og jobbe på. Det har vært fint å ha noe fysisk å gjøre og være aktive. Det har også vært veldig gøy å tenke på at innsatsen vi gjør nå, er noe som vil glede andre. Det er noe som har motivert oss veldig, forteller Aaron og Magnus.  

Aaron, Magnus og Marie har sommerjobb i sektor Kultur og medvirkning, med arbeidssted på Urskog fort. De har blant annet beiset benker, ryddet vegetasjon og kjørt på ny singel.   

Dørene til den ærverdige kommandantboligen har vært åpne, så de har også vært museumsverter for besøkende i de historiske lokalene.   

– Jeg er veldig fornøyd med arbeidet Marie, Aaron og Magnus har gjort. De har vist en imponerende arbeidsinnsats, og de er positive og dyktige, forteller Anne Helen Eide Kongtorp, som er kulturkonsulent i kommunen.   

Kommunen la ut annonsen for sommerjobb i februar. Den ble møtt med stor interesse. Vi hadde fått inn rundt 100 søknader når søknadsfristen gikk ut i mars.  

Ungdommene starte arbeidet allerede i uke 26 og ble plassert på arbeidsplasser rundt om i kommunens forskjellige avdelinger. Sommerjobbordningen gir ungdommene verdifull arbeidserfaring. 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 30.06.2023