PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lytter til barn og unge: Aurskog-Høland på Arendalsuka

Hva er viktig for barn og unge i kommunen vår, og hvordan blir de hørt? Arendalsuka er en viktig møteplass for ledere i politikk, næringsliv og medier. Aurskog-Høland kommune er på plass, og skal snakke om barn og unges stemme i politikk og demokrati.

– Vi skal fortelle om hvordan kommunen har jobbet sammen med barn og unge for å finne svar på hva som er viktig for den yngre generasjonen i kommunen vår, og hvordan vi kan involvere dem, sier Ragnar Heide, leder KulturArena og Fritid i Aurskog-Høland kommune. 

IMG_7352.jpg

Viktig møteplass

Arendalsuka er en norsk politisk festival som arrangeres i Arendal hver sommer, og er en viktig møteplass for ledere i politikk, næringsliv og medier. Kulturtanken inviterer noen av kommunene som har fått tilskudd til integrering av barne- og ungdomskultur i kommunal planlegging, til prosjektpresentasjon og panelsamtale under Arendalsuka. 

Barn og unge i Aurskog-Høland kommune har kommet sammen og blitt enige om ti råd til kommunens politikere. Alle skolene i kommunen har hatt besøk av representanter fra ungdomsrådet, og har deltatt i diskusjoner om hva som er viktig for dem og deres framtid. Se deres råd her!

– Rådene stiller noen krav og forventninger både til administrasjonen og politikere i kommunen vår om å ta med barn og unge på råd om ting som angår dem, og deres framtid. Gjennom prosjektet fikk vi den beste kunnskapen om hvordan barn og unge bruker nærmiljøet, hva de tenker om sin framtid, og hvordan kommunen kan involvere dem, og ta bedre valg, sier Heide. 

Ungdomsrådet har initiert, planlagt, gjennomført og ledet en prosess som har involvert og engasjert barn og unge i hele Aurskog-Høland. Du kan se filmen på våre sider onsdag.

Blir sett

– Det er hyggelig at Aurskog-Høland kommune blir sett i en slik sammenheng. At vi ble nominert som en av tre kommuner som var med i finalen om å bli årets kulturkommune bidrar nok til at det er flere som ser hva vi gjør. Vi har så mange dyktige kulturaktører, ledere, medarbeidere, og ikke minst et engasjert  Ungdomsråd, sier Anne Kirsti Johnsen, kommunalsjef for Kultur og medvirkning i Aurskog-Høland kommune. 

Arendalsuka regnes som årets viktigste møteplass for ledere i politikk, næringsliv og medier. 20.000 mennesker var innom Arendalsukas første dag, og i løpet av uka er det ventet nærmere 100.000 besøkende.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 17.08.2023