PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

13.7.2021 Informasjon og status koronavirus

13. juli er det 5 smittede i isolasjon i kommunen, og 7 nærkontakter i karantene. Det er gjennomført 9855 koronatester siden februar 2020. Til sammen har 332 personer testet positivt. Nå er det satt 13 633 koronavaksiner i kommunen. I uke 28 skal det settes 936 koronavaksiner.

Alle må registrere seg i Helseboka for å bli innkalt til koronavaksinering. Det gjør du her: Helseboka

Innbyggere i Aurskog-Høland kommune som er mellom 25-39 år kan booke tid for koronavaksinering i Lillestrøm. Les mer om hvordan her: Nå kan man booke tid for vaksinering i Lillestrøm.

Oversikt over smittetall dag for dag i Aurskog-Høland finner du her.

Har du spørsmål om korona? Ring gjerne den nasjonale koronatelefonen 815 55 015 og se også informasjonen som ligger på www.helsenorge.no.

 • Har du spørsmål, trenger råd om du bør testes eller hvordan du skal forholde deg til viruset, eller vil ta koronatest – RING LEGEVAKTEN på 116 117!  
 • Hvis du får en positiv test, vil kommunens smittesporingsteam ringe deg opp og sammen med deg starte smittesporing – du trenger ikke kontakte dine venner og kjente før du sammen med smittesporing har kartlagt nærkontakter.
 • Hvis du blir definert som nærkontakt til en positiv smittet, vil smittesporing i den kommunen den smittede er fra ringe deg med beskjed om karantene tid og testing.
 • Du trenger ikke ringe legevakten før smittesporing har vært i kontakt med deg.

Regler og tiltak

I Aurskog-Høland kommune følger vi anbefalinger og råd fra helsemyndighetene. Vi har hatt noen tiltak og regler som er spesielle for vår kommune. Der nasjonale anbefalinger og regler er strengere enn lokale forskrifter, skal de nasjonale følges.

Information in other languages 

Information in EnglishInformation in other languages. 

Information from the Norwegian government in different languages is available here. 

Er du i tvil om du er smittet? 

Råd når du eller husstandsmedlem har akutt luftveisinfeksjon, men ikke testes for covid-19. Nye testkriterier for covid-19.

For generelle spørsmål om korona, ring Folkehelseinstituttets koronatlf: 815 55 015 fra kl 08.00 - 15.30.

Dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, bør du holde deg hjemme.

 • Du bør holde deg hjemme ett døgn etter at du er blitt symptomfri.
 • Mens du er hjemme, skal du være nøye med hånd- og hostehygiene for å unngå å smitte andre i husstanden.

Dine husstandsmedlemmer kan leve som vanlig og trenger ikke å være i karantene, men de bør være ekstra oppmerksomme på egne symptomer. Hvis de får symptomer på luftveisinfeksjon, bør de selv holde seg hjemme til ett døgn etter symptomfrihet. Dette gjelder også helsepersonell.

Det betyr at helsepersonell kan gå på jobb som normalt, selv om de har husstandsmedlemmer med luftveisinfeksjon som ikke er testet for covid-19.

Testing, symptoner og sykdomsforløp

Hvordan snakke med barna om koronaviruset?

Mange barn og unge har spørsmål om koronavirus. Helsedirektoratet har laget en informasjonsfilm om koronaviruset. Den kan du se her. Her får du svar på spørsmål Hermine (13) stiller Helen (lege i Helsedirektoratet). 

Her finner du en tekst om hvordan og hva en kan formidle til barn om koronavirus. Den er skrevet av Klinikk for krisepsykologi.

Alarmtelefonen for barn og unge er en nødtelefon for barn og unge. Det finnes 15 store barnevernvakter i Norge. Det er de som svarer når du ringer 116 111. 

Tips fra barneverntjenesten om hvordan man kan skape normalitet i det unormale for våre barn.

Besøk på sykehjemmene, KAD-plasser og omsorgsboliger

Her er retningslinjene for besøk i vår kommune:

 • Besøk avtales på forhånd med avdelingene. 
 • Besøksprotokoll føres.
 • Smittevernstiltak ivaretas i tråd med FHIs råd gjennom tydelige rutiner og sjekklister.

Informasjon fra NAV

Hvordan komme i kontakt med NAV

Nødhjelp sosiale tjenester

Den kommunale kontakttelefonen til NAV gjelder kun nødhjelp – sosiale tjenester. Søknad om sosiale tjenester skal sendes via «Ditt nav» på nav.no. Personer uten elektronisk ID kan henvende seg på 40 63 84 96. For andre spørsmål til NAV, sjekk nav.no, send forespørsel via «Ditt nav», eller ring 55 55 33 33.

Til deg som er sykemeldt

Dersom du lurer på noe om din sykemelding eller dine sykepenger, ber vi deg sjekke om du finner svar på nav.no. Har du elektronisk ID, kan du logge deg på "ditt nav” på nav.no. Der finner du blant annet både vedtak og andre dokumenter i din sak. På “ditt nav” kan du også sende spørsmål til NAV. 

Hva gjør du hvis du blir permittert?

Du må registrere deg som arbeidssøker først, deretter kan du søke om dagpenger under permittering.

Se informasjonsvideo om hvordan registrere seg som arbeidssøker og søke dagpenger.

Hvordan registrere seg som arbeidssøker?

Du må logge deg inn med elektronisk-ID som BankID, BankID på mobil, Commfides eller Buypass på nav.no MinID har lavere sikkerhet, og gir ikke tilgang til å registrere deg som arbeidssøker

Velg boksen «Arbeidssøker eller permittert». Deretter kommer du til «Velg den situasjonen som passer deg best» Her velger du «Jeg er permittert»

På siden du er inne på nå får du informasjon om dine rettigheter og plikter.

Du skal nå registrer deg som arbeidssøker. Du må svare på noen enkle spørsmål som omhandler din arbeidserfaring, utdanning og helse. Deretter skal du bekrefte at du har lest og forstått kravene.

Hvordan søke dagpenger under permittering?

Når du har registrert deg som arbeidssøker, kan du søke dagpenger ved permittering, eller søke gjenopptak av dagpenger dersom du har hatt perioder uten dagpenger de siste 52 ukene.

Hvordan få enklest kontakt med NAV Aurskog-Høland

Nå som du er registrert arbeidssøker hos NAV har både du og din veileder tilgang til din Aktivitetsplan. Aurskog-Høland skriver fortløpende til dere i aktivitetsplanen under dialog. Dere kan også ta kontakt med oss i dialog.

Følg med på www.nav.no der vil dere bli oppdatert på ny informasjon fortløpende.

Info til arbeidsgivere som må permittere ansatte
 1. Vi ber dere lese informasjon til arbeidsgivere på nav.no.
 2. Se informasjonsvideo for arbeidsgivere som viser hva du skal gjøre steg for steg.
 3. Hvis dere ønsker bistand fra NAV Aurskog-Høland kan dere ringe Lene Østlid  tlf. 45 26 13 95.

Andre nyttige lenker

 1. Side for permitterte på nav.no
 2. Samleside om koronasituasjonen.

Sist endret: 14.07.2021