PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ekstraordinært formannskap: Koronaregler

Mandag denne uken innførte regjeringen strengere koronatiltak i vår kommune, og i 14 andre kommuner. Tiltakene innføres for å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen som er påvist i Nordre Follo. Mandag ettermiddag fikk politikerne i Aurskog-Høland en orientering om de nye tiltakene, og vedtok at det nå er kun sentrale forskrifter som gjelder i vår kommune. Du kan se hele møtet her.

Sakspapirene finner du her. Kommunedirektør og politisk sekretær satt på rådhuset, mens resten av formannskapsmedlemmene deltok digitalt, via Teams.

Opphever kommunale koronaregler

Formannskapet samlet seg mandag ettermiddag i et ekstraordinært møte for å vurdere om kommunens lokale forskrift skulle oppheves. Den sentrale forskriften dekker innholdet i den lokale, og er langt strengere.

Formannskapet fastsatte forskrift om forebygging av koronasmitte i Aurskog-Høland kommune første gang 30. september i år, og har siden da hatt jevnlig revidering av lokal forskrift. Siste versjon ble vedtatt 19. januar, og skulle i utgangspunktet vurderes på nytt 8. februar. Natt til mandag innførte regjeringen strengere koronatiltak i vår kommune, samt og i 14 andre kommuner. Tiltakene innføres for å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen som er påvist i Nordre Follo, og gjør vår lokale forskrift overflødig.

– Det vil være en fordel å oppheve den lokale forskriften for å unngå tvil om hvilke regler som gjelder, sier kommunedirektør Inger Hegna i sin saksfremstilling.

Gjelder til 31. januar

Folkehelseinstituttet vurderer at sannsynligheten for videre spredning er stor, både innad i Nordre Follo og til omkringliggende kommuner. Lørdag vedtok derfor regjeringen kraftige tiltak i ti østlandskommuner, og søndag fulgte man opp med strenge tiltak også i randsonekommunene til de ti kommunene. De 15 kommunene dette gjelder er: Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Horten, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde og Skiptvet. Det er mange som pendler mellom disse kommunene i jobbsammenheng, og mobiliteten i området.

– Det er godt at vi kan få lov å følge noen nasjonale regler. Vi skal ta den for laget nå og tenke dugnadsånd, sier Turid Dahlum Nilsen (Ap).

Et enstemmig formannskap gikk inn for å oppheve den kommunale forskriften. Nå er det kun sentrale regler som gjelder. De sentrale reglene for vår kommune finner du her. 

– I og med at den sentrale forskriften nå dekker innholdet vi har hatt i den lokale, og til dels er langt strengere, tenker jeg innstillingen til kommunedirektøren er fornuftig, sier Rune Jørgensen (Frp).

Tiltakene i de 15 randsonekommunene varer fra midnatt natt til 25. januar til og med 31. januar 2021.

Mer informasjon om koronasituasjonen i vår kommune finner du her.

 

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 26.01.2021