PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ekstraordinært formannskapsmøte: Koronatiltak

Mandag er det kalt inn til ekstraordinært møte i formannskapet. Natt til mandag ble det innført strengere koronatiltak i Aurskog-Høland, og i 14 andre kommuner, for å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen, som er påvist i Nordre Follo. Politikerne skal i dag vurdere opphevelse av lokal forskrift om forebygging av koronasmitte. Spørsmålet er om kommunen skal legge seg på de sentralt fastsatte forskrifter. Se debatten live her.

Formannskapsmøtet går av stabelen mandag 25. januar. Møtet starter klokken 16.00. Møteinnkalling og sakspapirer finner du her. Ordfører, kommunedirektør og politisk sekretær sitter på rådhuset, mens resten av formannskapsmedlemmene deltar digitalt, via Teams. 

Nasjonale koronaregler

Formannskapet fastsatte forskrift om forebygging av koronasmitte i Aurskog-Høland kommune første gang 30. september i år, og har siden da hatt jevnlig revidering av lokal forskrift. Siste versjon ble vedtatt 19. januar, og skulle i utgangspunktet vurderes på nytt 8. februar. Natt til mandag innførte regjeringen strengere koronatiltak i vår kommune, og i 14 andre kommuner. Tiltakene innføres for å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen, som er påvist i Nordre Follo.

Folkehelseinstituttet vurderer at sannsynligheten for videre spredning er stor, både innad i Nordre Follo og til omkringliggende kommuner. Lørdag vedtok derfor regjeringen kraftige tiltak i ti østlandskommuner, og søndag fulgte man opp med strenge tiltak også i randsonekommunene til de ti kommunene. De 15 kommunene dette gjelder er: Asker, Aurskog-Høland, Bærum, Drammen, Horten, Lier, Lillestrøm, Lunner, Lørenskog, Marker, Nittedal, Rakkestad, Rælingen, Råde og Skiptvet. Det er mange som pendler mellom disse kommunene i jobbsammenheng, og mobiliteten i området er høy. 

Tiltakene i de 15 randsonekommunene varer fra midnatt natt til 25. januar til og med 31. januar 2021.

Formannskapet samles

Mandag 25. januar samles formannskapet i vår kommune seg til et ekstraordinært formannskapsmøte, for å vurdere opphevelse av lokal forskrift om forebygging av koronasmitte. Spørsmålet er om kommunen skal legge seg på de sentralt fastsatte forskrifter. 

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 25.01.2021