PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Fastlegene har åpent som normalt

Legekontorene i Aurskog-Høland kommune holder åpent som vanlig. Du kan bestille time og møte opp til dine faste kontroller som normalt. Dersom du ikke ønsker å møte opp på legekontoret, kan du ta kontakt med din fastlege og be om konsultasjon på telefon.

– Fastlegekontorene i kommunen har åpent som normalt. De siste ukene har mange avbestilt eller utsatt sine timer hos legen. Det er et ønske fra myndighetene at tjenestene skal være i gang, og opprettholde en mest mulig normal drift. For en del risikogrupper er det viktig å få sin faste oppfølging, sier assisterende kommuneoverlege Lasse Christensen. 

Legekontorene tar de nødvendige forholdsregler rundt smittevern og skal være et trygt sted å være også under koronaepidemien.

– Fastlegekontorene har egne rutiner for dette, så det skal være like trygt å komme til fastlegen nå som det er til vanlig. Alle som har luftveisproblemer sluses utenom de normale ventekontorene. Dersom du tror du er smittet av koronavirus, skal du ikke møte opp hos fastlegen, sier Christensen.

Video og telefon

Dersom du likevel ikke ønsker å møte opp på legekontoret, kan du ta kontakt med din fastlege og be om å få satt av tid til en telefonkonsultasjon. Enkelte fastleger har også startet opp med videokonsultasjoner.

– Vi kan ikke love at alle har muligheter for dette, men ta kontakt med din fastlege, så tilrettelegger de så langt det er mulig, sier Christensen.

Hvis du tror du er smittet av koronavirus, skal du imidlertid ikke møte opp hos fastlegen.

Hva gjør jeg hvis jeg tror jeg er smittet av koronavirus?

  • Hvis du er syk, hold deg hjemme.
  • Hvis du er syk og trenger legehjelp eller har behov for individuell helserådgivning, kontakt fastlege på telefon eller elektronisk.
  • Har du behov for akutt helsehjelp og ikke kommer i kontakt med fastlegen, ring 116 117.
  • Ved livstruende sykdom eller skade - ring 113.

Her finner du oversikt over legekontorene i kommunen. Enkelte har oppdaterte telefontider og åpningstider.

Informasjon om situasjonen rundt koronavirus finner du her.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 02.07.2020