PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Friluftsglede - Et tilbud for deg som ønsker en endring i livet ditt

Friluftsglede er et kurs i grunnleggende friluftslivferdigheter og Hverdagsglede. Det er et lavterskel helsetilbud for deg som sammensatte helseutfordringer, sykdom eller plager.  

Har du utfordringer med sammensatte helseutfordringer, sykdom eller plager og er mellom 18-50 år? Har du falt ut av arbeidslivet eller skole? Ønsker du å gjøre en endring i livet ditt? Da kan Friluftsglede være noe for deg!  

Et skritt på veien

Friluftsglede kan være første skritt på veien for deg som ønsker å ta grep om egen helse og gjøre en endring i din egen hverdag.  

– Dette er et gruppetilbud hvor vi drar på tur, har oppgaver, aktiviteter og turtemaer i forhold til sesong, sier Trine Wessel Brovold, som er miljøterapeut og friluftslivveileder i tjenester for psykisk helse og avhengighet.  

Ved å delta i aktiviteter, oppgaver og utfordringer, kan du oppleve mestring, skape sosiale relasjoner og øke fysisk aktivitet.    

Hverdagsglede  

En viktig del av kurset er å jobbe med Hverdagsglede. Her går vi gjennom, både i teori og i praksis, fem enkle grep for økt livskvalitet og bedre psykisk helse: Vær oppmerksom, vær aktiv, fortsett å lære, knytte bånd og å gi.  

Kurset er gratis og varer 24 uker. Kurset er i regi av Psykisk helse og avhengighet. 

– Ta kontakt med oss dersom du tenker at dette er noe for deg, eller om du har noen spørsmål.   

Tjenester for Psykisk helse og avhengighet, Tlf.  67205271  

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 20.10.2021