PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Friluftsglede - Et tilbud for deg som ønsker en endring i livet ditt

Friluftsglede er psykisk helsearbeid og et terapeutisk gruppetilbud med utgangspunkt i erfaringsbasert læring med naturen som terapirom. Tilbudet gir en innføring i grunnleggende friluftslivferdigheter og de 5 hverdagsglede-grepene.

Har du psykiske eller sammensatte fysiske og psykiske plager/sykdom eller avhengighetsproblematikk og er mellom 18 og 50 år? Har du falt ut av arbeidslivet eller skole? Ønsker du å gjøre en endring i livet ditt? Da kan Friluftsglede være noe for deg! 

Et skritt på veien

Friluftsglede kan være første skritt på veien for deg som ønsker å ta grep om egen helse og gjøre en endring i din egen hverdag. 

– Dette er et gruppetilbud hvor vi drar på tur, har oppgaver, aktiviteter og turtemaer i forhold til sesong, sier Trine Wessel Brovold, som er miljøterapeut og friluftslivveileder i tjenester for psykisk helse og avhengighet. 

Ved å delta i aktiviteter, oppgaver og utfordringer, kan du oppleve mestring, skape sosiale relasjoner og øke fysisk aktivitet.    

Hverdagsglede  

En viktig del av tilbudet er å jobbe med Hverdagsglede. Her går vi gjennom, både i teori og i praksis, fem enkle grep for økt livskvalitet og bedre psykisk helse: Vær oppmerksom, vær aktiv, fortsett å lære, knytte bånd og å gi. 

Tilbudet er gratis og i regi av Psykisk helse og avhengighet.

– Ta kontakt med oss dersom du tenker at dette er noe for deg, eller om du har noen spørsmål.  

Tjenester for Psykisk helse og avhengighet, Tlf.  67 20 52 71 

Erik Lund, E-post: erik.lund@ahk.no, Tlf. 40 62 33 31

Trine Wessel Brovold, E-post: trine.wessel.brovold@ahk.no, Tlf. 94 00 90 27.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 29.08.2022