PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Frivillige ordnet julefeiring

Ikke alle en julefeiring å gå til hjemme. Ildsjeler i vår kommune kom sammen og skapte en fin ramme rundt julaftensfeiringen for dem som ønsket å feire julaften sammen med flere. Både kommunen, foreninger og frivillige bidro for å få dette til. 

– De to lokalbankene sponset julematen, som ble levert av Lagd. Elever på Bjørkelangen videregående skole baker julekaker. Kjelle videregående donerer julestjerner. LHL låner bort lokalet gratis, og Lions bidrar økonomisk, sier virksomhetsleder Rita Berget Lindblad ved Frivilligsentralen.

Julaftenfeiring på Bjørkelangen ble arrangert for tiende gang i regi av Aurskog-Høland frivilligsentral. Denne gangen var det rundt tjue deltakere og fem frivillige som deltok.

Spesiell gave

I tillegg til lokale bedrifter er det også mange privatpersoner som bidrar.

– Vi er heldige og får også mye fra privatpersoner, som Cecilie Helgerud som hvert år kommer med kransekake. Privatpersoner donerer også penger, og flere kommer med julegaver, i tillegg til dem vi kjøper inn. Denne gangen fikk arrangørene inn en litt spesiell gave. Vi fikk en pen sum penger fra Christer Rødseth, sier Lindblad.

– Han ville ikke ha noe fokus på dette, men jeg har fått lov til å nevne det, og det er jeg glad for. Han ville gjerne gi noe tilbake til bygda, og det var virkelig fantastisk, sier Inger Heggen Olsen, en av de frivillige som stilte opp på julaften.

Julegaver og ønsketre

Frivilligsentralen fikk også inn mange fine julegaver, leker og utstyr som fylte opp under ønsketreet og i posthylla på Bjørkelangen stasjon. Alle som ønsker kunne komme innom for å se om det er noe de og familien trenger. Pent brukte leker, skøyter, vinterdresser og lignende liggende fant veien til hylla, som en julegave til noen som trenger det.

julaftengjengen2021.jpg

Julaftengjengen: Denne gjengen med ildsjeler skapte en fin ramme rundt julaftensfeiringen i LHL-bygget på Bjørkelangen. Fra venstre: Tordis Erikstad, Elisabeth Rye, Gro Anita Kversøy, Ann Ottesen, Inger Heggen Olsen og nissefar. Foto: Rita B. Lindblad

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 10.01.2022