PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Jul i barnehagen

Mørketid og forventninger - kunsten å gjøre desember til en hyggelig og forventningsfull tid for små og store.

Mange, særlig de voksne, opplever at førjulstiden er litt stressende og slitsom. Det er mye som skal ordnes, ting som skal være ferdig, forventninger som skal innfris og ønsker som skal imøtekommes. 

I Aursmoen barnehage ønsker vi å gjøre førjulstiden til en hyggelig tid for forventninger og forberedelser, uten å skape "julestress".

På avdelingen for de eldste, Revene, har de i år laget sin egen julekalender. Alle barna har hatt med en favorittbok hjemmefra, den er pakket inn, og har fått en kalenderlapp. Hver dag i samlingsstunden "trekkes" dagens bok. Bare giveren vet hvilken bok det er.

jul 2021 03.png

Boken pakkes forventningsfult ut i samlingen, og leses høyt sammen med barna. Så får eieren med seg favorittboken sin hjem igjen.

På den måten kan vi ha julekalender uten fokus på pakker og kjøpepress. Tenk å få lov til å dele sin favorittbok! Og trygt kunne ta den med hjem igjen etterpå.

Laget sitt eget juletre

Skolestarterne har laget sitt eget juletre! Juletreet skal dekoreres med røde hjerter. Hver dag i desember skrives et nytt hjerte i fellesskap. Et og et barn får hyggelige tilbakemeldinger fra de andre barna, om ting man kan, eller vet eller gjør som de andre synes er bra. Alle tingene skrives ned på hjertet og henges på treet. Når desember er slutt, får barna sitt hjerte med seg hjem. Det er en fin måte å øve på å gi og ta imot hyggelige tilbakemeldinger. 

jul 2021 06.png

 

 

Forfatter: Heidi Gilje

Sist endret: 08.12.2021