PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kommunestyret live

Mandag er det klart for det siste kommunestyremøtet før nye politikere blir valgt inn ved kommune- og fylkestingsvalg i september. Hvilke plikter og rettigheter skal de nye politikerne ha? Kommunestyret skal vedta nytt reglement. Og skal vi ta imot flere flyktninger? Møtet sendes direkte på kommune-TV, så du kan se debatten her!

Kommunestyremøtet går av stabelen mandag 28. august, i kommunestyresalen på rådhuset. Aurskog-Høland kommune har et levende demokrati, og kommunestyremøtene direkteoverføres via Kommune-TV. Møtet starter klokken 18.00.

Hvem stemmer hva - digital stemmegivning

Det er mange viktige saker behandles i mandagens møte. Nysgjerrig på hvem som stemmer hva? Nå kan du se stemmegivningen sak for sak! Velg «Projektor» til høyre under bildet for å se hvem som stemmer hva.

Ta imot flere flyktninger

Aurskog-Høland kommune er anmodet om å bosette 20 flyktninger i tillegg til anmodningen på 120 som kommunen sa ja til i desember 2022.

– Aurskog-Høland kommune har tatt et stort ansvar for å avhjelpe den flyktningsituasjonen som har oppstått. Kommunen vil fortsette å ta ansvar, men ønsker samtidig å gjøre oppmerksom på de utfordringene det er for kommunen å bosette flyktninger med manglende forutsigbarhet knyttet til når anmodning om bosetting kommer. Ved å si ja til tilleggsanmodningen vil kommunens ansatte fortsette med den dugnadsånden som har preget arbeidet det siste året, sier kommunedirektøren i sin saksfremstilling.

Det er stor usikkerhet knyttet til økonomien i økning av tjenester, da tilskuddene først kommer når flyktningen er bosatt.  

Debatten i kommunestyret ser du direkte her.

Folkevalgtes rettigheter og plikter

Kommunestyret skal behandle forskrift om folkevalgtes arbeidsvilkår, rettigheter og plikter i Aurskog-Høland kommune. Forskriften har tatt utgangspunkt i det gjeldende «Reglement for folkevalgtes arbeidsvilkår, rettigheter og plikter». Enkelte punkter som gjelder pliktene til de folkevalgte, er tatt ut av det gjeldene «Reglement for kommunestyret» og satt inn i forskriften. 

Behandlingen i kommunestyret ser du direkte her.

Andre saker

Kommunestyret skal i tillegg behandle blant andre disse sakene:

  • Opphevelse av tidligere forskrift for vann- og avløpsgebyr, Aurskog-Høland kommune, Viken
  • Søknad om skjenkebevilling
  • Klage på vedtatt reguleringsplan for Hemnes næringspark

Tidligere møter

Aurskog-Høland kommune har et levende demokrati, og kommunestyremøtene direkteoverføres via Kommune-TV.

Her finner du også et arkiv for tidligere møter

Sist endret: 27.08.2023