PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Koronavaksinering i uke 36

Nå er det satt totalt 22 237 doser i Aurskog-Høland kommune.11 721 første doser, samt 10 516 andre doser. Forrige uke ble det satt nesten 500 vaksinedoser. Det er det blitt satt både koronavaksiner med Pfizer og Moderna. Vi startet vaksineringen av 16- og 17-åringer.

 

Drop-in på onsdager 

I uke 36 skal vi fortsette å vaksinere 16- og 17-åringene i kommunen på onsdag 8. september. Den dagen er der også åpent for drop-in vaksinering mellom klokka 16.00-17.30.  
Hver onsdag i september vil det nå være drop-in på vaksinesenteret mellom klokka 16.00-17.30.   
I henhold til anbefalinger fra FHI så tilbys det per dags dato Pfizer kun til de i alder 16-17 år. Dersom du er over 18 må du eventuelt ha med en legeerklæring som sier at du på grunn av medisinske årsaker ikke kan ha to forskjellige vaksiner.  

Ikke for sent å ombestemme seg 

Det er fortsatt en del som ikke har tatt koronavaksinen. I aldersgruppen 25 til 39 år er det færre som har tatt vaksine i forhold til de andre aldersgruppene. Av dem over 65 år, har godt over 90 prosent vaksinert seg. 

Dersom du er en av de som tidligere har takket nei, men som nå har ombestemt deg, er det bare å ta kontakt! Ta kontakt via koronavaksine@ahk.no eller Helseboka 

Er du over atten og blant dem som ennå ikke har fått tilbud om første dose av koronavaksinen? Ta kontakt med oss! Send mail til koronavaksine@ahk.no.  

Kommunen vil fortsetter å vaksinere videre utover høsten.  

Meld i fra   

Dersom du har tatt vaksinen et annet sted er det viktig å melde fra til kommunen. Helsebøkene for du ulike kommunen kommuniserer ikke, så det er ingen automatikk i at vi får beskjed når man tar vaksinen et annet sted.  
Send e-post til koronavaksine@ahk.no og opplys om dette, da får vi strøket deg fra våre lister, dersom du har registrert deg i helseboka her tidligere. Dersom du ikke gjør det, vil du bli «hengende» igjen og få påminnelser fra oss hver gang vi sender ut re-invitasjoner til de vi ikke har fått respons fra.  

Dersom du trenger hjelp til å registrere deg kan du sende mail til koronavaksine@ahk.no, eller ringe vaksinetelefonen. 

I september vil den være betjent på mandag, onsdag og torsdag fra klokka 10.00-14.00. Nummeret er 63 85 25 70. På grunn av ventetid oppfordrer vi folk til å sende e-post koronavaksine@ahk.no

Vaksinering av de mellom 12 og 15 år

Det er nå anbefalt å vaksinere 12-15-åringer, det vil si barn og unge født I 2006, 2007, 2008 samt de som er født i 2009 og fylt 12 år. Aurskog Høland kommune planlegger nå for gjennomføring av dette de kommende ukene. 

Det betyr at dere som har barn født i dette tidsrommet vil om kort tid motta informasjon om hvordan vaksinering vil gjennomføres i Aurskog Høland kommune. Vi anbefaler alle som ønsker vaksine og registrere seg i Helseboka. Da er det viktig at dere bruker denne linken: Helseboka. Det kan dere som foreldre/foresatte gjøre.

Vi vil komme med mer konkret informasjon om selve gjennomføringen og tidspunkter i begynnelsen av denne uken. 

Mer om dette finner du her. 

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 06.09.2021