PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Møt bibliotekets ungdomskontakter

Spillkveld for ungdom, bokanbefalinger, og bøker på TikTok. Biblioteket har engasjert to ungdommer som arrangerer aktiviteter for ungdom i biblioteket. Les mer om deres arbeid her.

– I Aurskog-Høland bibliotek har vi det siste skoleåret vært så heldige å få hjelp av to ungdommer fra Bjørkelangen videregående til å trekke ungdom inn i bibliotekrommet. Denne jobben har bestått i å hovedsakelig lage materiale til Tiktok. De har også arrangert spillkveld med matservering, sier Marita Grønlund, barne- og ungdomsbibliotekar på Aurskog-Høland bibliotek.

Ungdomskontaktene har allerede hatt en spillkveld for ungdom, og de presenterer bøker og biblioteket på TikTok.

– Resultatet har blitt at ungdom mer aktivt bruker biblioteket som et sted man kan oppholde seg mellom avtaler, ta seg et pust i bakken, lese, låne grupperom og gjøre skolearbeid, samt pusle puslespill som hele tiden ligger fremme for alle, sier Grønlund.

Det fine med å ha ungdom som formidlere, er at de vet hvor man treffer på denne målgruppen. 

– Ved å opprette en Tiktok-konto, har vi virkelig fått inn en brukergruppe som har glimret med sitt fravær på biblioteket. Jeg tror de oppdager at også de har lov til å komme på biblioteket. Biblioteket er jo for alle, og det merkes nå at det er mer aktivitet i rommet, det er hyggelig, sier Grønlund.

ungdomskontakter bibliotek.jpg

Ungdomskontakter: Fra v. Linnea Hogseth Aastad og Moa Henningsen.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 06.06.2023