PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Ny podkast: Stortingsvalg i en pandemi

Pop up-valg, demokrati, stemmerett og valg i en pandemi. I ukens episode av vår podkast er det stortingsvalg som står på plakaten. Hvordan skal valget foregå, hvem kan stemme, hvorfor bør vi stemme, og hvordan skal vi gjøre det? Her møter du Aurskog-Hølands egen valggeneral, en førstegangsvelger og en av våre stemmestyreledere. De snakker om valgarbeid og stemmerett, og dessuten litt om tog. Lytt til episoden her!

Hva er pop up-valg, hvem fikk ideen og hvordan gjennomfører man et valget i en pandemi? Denne uken snakker vi om Stortingsvalg og demokrati. Ukens podkast-gjester gjør sitt beste for å svare deg!

Pop up-valg og pandemi

Årets stortings- og sametingsvalg skjer midt i en pandemi. Hvordan skal kommunen ivareta smittvernet, blir valget påvirket, og hvordan vil stemmingen foregå? Du får i tillegg høre om pop up-valg, utviklingen av stemmeretten i Norge, hvor lenge har kvinner hatt stemmerett, og hvordan du får politikerne til å lytte til dine meninger. I ukens episode av podkasten «Former felles framtid» møter du kommunens egen valggeneral Dagfinn Lunner, førstegangsvelger Inga Westby og Kristin Hanssen, stemmestyreleder i Aurskog.

  • Kristin Hanssen er fra Nordland i nord, jobber på Cipax, er bosatt på Aurskog, og mamma til to. Hun har orden og struktur, og er stemmestyreleder i Aurskog.
  • Inga Westby er bosatt på Setskog, går musikklinja ved Lillestrøm videregående, og er en engasjert ungdom. Hun har sittet i ungdomsrådet, og i kommunalt utvalg for medvirkning, og hun er førstegangsvelger i år.
  • Dagfinn Lunner er bjørkelanging, rutinert kommunearbeider, har jobbet med valg både i Rømskog og Aurskog-Høland, og er valgleder i Aurskog-Høland kommune.

Vi avslutter som vanlig med en runde «Hot or not?». Få med deg hele episoden her!

Den siste tiden har ansatte og innbyggere på tvers av sektorer og miljøer laget podkast om kommunen vår. Målet er å inkludere, informere og glede innbyggere i alle aldre. Med Lars Jørgen Skaret i spissen, byr vi på både humor og alvor i kommunepodkasten «Former felles framtid».  Du finner podden på Acast, Spotify, YouTube og Amazon.  

Ny episode hver onsdag

Hver onsdag kan du høre en ny episode av vår podkast «Former felles framtid».

Neste uke skal det handle om å etablere og drive næring i Aurskog-Høland. 

Sist endret: 11.08.2021