PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Populært kurs: Digitale medier for lokalt næringsliv

Hvilke digitale kanaler bør du velge, er hjemmeside nødvendig, og hvordan skaper du godt digitalt innhold? Mange møtte opp da kommunen holdt kurs for næringslivet og frivilligheten om digitale medier og Google min bedrift. Se hva de lærte, og hvem som deltok her!

– Vi holdt kurset etter ønske fra reiselivsnæringen om mer felles markedsføring. Digitale medier er kommet for å bli, og kommunen ønsker å bistå næringslivet vårt til å møte dette. Vi kan se på enkelt google-søk at flere virksomheter ikke er synlig på kartet, og vi har et ønske å få flere synlige der, og på google-søk, sier Mari Stevning Bekken, rådgiver næringsutvikling i Aurskog-Høland kommune.

Google min bedrift

Som en del av steds- og næringsutviklingsprosjektet LID (Local improvement district) i kommunen ble næringslivet i Aurskog-Høland kommune invitert til gratis kurs i digitale medier og Google min bedrift.  Frivilligheten ble også invitert.

Google Min bedrift er et gratis verktøy der du styrer hvordan bedriften din vises i Google-produkter, som søk og Google Maps. Google min bedrift gjør det mulig for kunder og interessenter å nå deg på flere måter.

Det var godt oppmøte på kursene, gode tilbakemeldinger og gode diskusjoner og spørsmål.

Mennesker i fokus

– Deltakerne virket fornøyd, og mente det var en nyttig gjennomgang og verktøy. Det var spørsmål rundt algoritmer, hyppighet i posting på ulike sosiale medier, hva som lønner seg av ulike annonsemuligheter, og ulike målgrupper, sier Stevning Bekken.

Kursdeltakerne fikk informasjon om hvor viktig det er å bygge egen hjemmeside, lenke til denne i sosiale medier, dialog med kunder (svare på spørsmål som stilles på de digitale plattformene) og tydelig budskap, lage et årshjul og månedsplan for aktivitet, legge inn tidsutsatte poster for enklere gjennomføring og ikke minst: ha alltid med bilder og helst mennesker i fokus på disse. Kurset var gratis.

Vil du få med deg næringsnyheter og neste kurs i regi av kommunen? Følg oss på Faceook, Instagram og Twitter!

KAAB-næringskurs2022-3.jpg

Gratis kurs: Espen Bråthen fra Bråthen media og næringsrådgiver Mari Stevning Bekken i Aurskog-Høland kommune var foredragsholdere.

KAAB-næringskurs2022-8.jpg

Positive tilbakemeldinger: Det var to kursdager, en dag i kommunestyresalen på rådhuset, og en dag på Eidsverket.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 08.09.2022