PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Refleksdagen - Refleks er den billigste livsforsikringen du kan ha

I dag markeres refleksdagen over hele landet. Er du blant de som glemmer refleksen? Bruk 5 minutter på Refleksdagen og fest refleks på jakker og bagger.

Kjøp også gjerne klær med refleks påsydd. Jo mer refleks, jo bedre. Da har du én ting mindre å huske på i hverdagen og er trygg i mørket.

Refleksvest og reflekser er forbruksvare

Bare 45% av voksne bruker refleks. Vær et forbilde, bruk refleks. Bruk en helst en refleksvest. Den har god synlighet i mørket. Har du vasket refleksvesten omtrent 20 ganger bør du kjøpe en ny fordi reflekseffekten avtar. Det samme gjelder om du har refleksvester som brukes mye og som er 2-3 år gamle. Se etter CE-merket når du skal kjøpe refleks. 

Refleksene dine blir naturlig nok slitt over tid, og slitasje og riper svekker reflekseffekten. Det er derfor lurt å skifte ut refleksen når den begynner å få mye riper eller er synlig falmet. Du kan teste reflekseffekten ved å lyse på refleksen med en lommelykt i et mørkt rom for å se om den fortsatt lyser godt. Sammenlign gjerne effekten opp mot en ny refleks.

Du finner mer om refleksdagen på Trygg Trafikk sine sider: Refleksdagen • Trygg Trafikk

Sist endret: 21.10.2021