PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Rømskog omsorgsboliger – døgnbemanning og god tilrettelegging

Eldrerådet har vært på tur til Rømskog for å ta de nye omsorgsboligene i øyesyn. Jan Mærli og Inger Heggen Olsen er kjempepositive til omsorgsboligkomplekset på 13 leiligheter.

– Her er det døgnbemanning, og alle vi møtte føler seg meget godt ivaretatt, sier eldrerådets leder Jan Mærli.

– Det er rart at ikke omsorgsboligene er fulle allerede. Kanskje for få kjenner til hvor flott anlegget er blitt?, legger han til.

For fint er det blitt på Rømskog omsorgsboliger. Mærli fremhever at korridorene er bygd slik at de ikke er rette og leilighetene har ikke inngang overfor hverandre.

– Det er gjort bevisst for å unngå å skape institusjonsfølelse. Og så er det romslige leiligheter med gode og store dører som gjør at større senger kan kjøres lett ut og inn, sier han.  

Også Inger Heggen Olsen er imponert over både omsorgsboligene og beliggenheten.

– Det ligger så fint til, med andre kommunale tjenester rett ved, både barnehage, skoler, lege og fysioterapeut. Det er aktiviteter i området rundt boligene, og det skaper liv!  

Heggen Olsen trekker også frem at selv om alle har sine egne omsorgsleiligheter, er det felles spiserom, eget kjøkken som tilbereder mat og også store nok fellesrom til å arrangere sammenkomster og ha underholdning.

– Vi traff flere i det felles oppholdsrommet da vi var på besøk, forteller hun.  

Virksomhetsleder ved Rømskog hjemmetjenester er Marit Ringsbu. Hun forteller at beboerne kan velge selv om de vil lage egen mat eller bestille fra kjøkkenet.

– Noen spiser både frokost, lunsj og middag sammen, noen tar med egen mat og andre kjøper. Her legger vi til rette slik at alle får det slik de ønsker.

Også kommunalsjef helse og livsmestring, Kjersti Vevstad, trekker frem at fellesskap rundt måltidene og andre sosiale arenaer er viktig.

– Det er viktig i alle aldre og kanskje enda viktigere dess eldre man blir. Leve hele livet-reformen er en reform for å skape de eldres helse- og omsorgstjeneste, der det viktigste spørsmålet er: Hva er viktig for deg? Eldre skal få støtte til å mestre hverdagen, på tross av sykdom og funksjonssvikt. På Rømskog er det tatt høyde for alt dette, sier hun.

 

Sist endret: 03.12.2021