PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Slik finner du ut om solceller lønner seg

Nå kan du enkelt finne ut hva du kan spare i kostnader, energibruk og CO2 ved å investere i solcelleanlegg. Du kan i tillegg være blant de heldige som får gratis befaring med en energirådgiver. Husk, det er førstemann til mølla som gjelder. Se hvordan her!

- Nå kan du i Energiportalen beregne hvor mye du kan spare i energibruk, kostnader og CO2 ved å investere i solcelleanlegg. Du kan se årlig energi- og kostnadsbesparelse for å vurdere om dette er et aktuelt tiltak for deg, sier Ole-Christian Østreng, miljørådgiver i Aurskog-Høland kommune. 

Slik finner du ut om solceller lønner seg

Etter at du har søkt frem boligen din og fått det første estimatet på hva energibruken din koster, justerer du med egne opplysninger. Du kan ha gjort tiltak som ikke er registrert i de offentlige dataene. I tillegg kan du tilpasse for husstandens bruksatferd.

Under «Velg ønsket tiltak» finner du nå også solceller i tillegg til en rekke andre tiltak. Du velger mellom tre ulike størrelser utfra kvadratmeter. Elektrisitetsproduksjonene fra solcellene avregnes mot boligens energibehov på månedsbasis. Eventuell overproduksjon fra solcellene som selges ut på strømnettet er ikke medregnet i årlig overskuddsproduksjon, men vises under energibesparelse, målt i kWh.

solceller.png

Illustrasjonen viser et rekkehus-eksempel før og etter at 25 kvm. med solceller på taket er lagt til som et energibesparende tiltak. Kilde: Energiportalen.

Bestill rådgivning

Du finner bestillingsskjema her. Husk, det er førstemann til mølla som gjelder.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 29.06.2022