PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Aurskog-Høland gjenvinningsstasjon åpner

Mandag 27. april gjenåpner Aurskog-Høland gjenvinningsstasjon (Spilhaug). Gjenvinningsstasjonen har en del restriksjoner for å begrense smitterisiko, og man må belage seg på kø. ROAF oppfordrer alle som kan vente med å levere avfall til å gjøre det.

Mandag 27. april gjenåpner Aurskog-Høland gjenvinningsstasjon. Det samme gjør Lørenskog og Sørum gjenvinningsstasjoner. Gjerdrum vil åpne for besøk onsdag 6. mai. Flere gjenvinningsstasjoner er åpne, men man må fortsatt belage seg på kø og lang ventetid. Sorter avfallet før du kommer, så går det raskere.

Så lenge helsemyndighetene opprettholder anbefalingene til avstand og grupper, vil Romerike Avfallsforedling IKS (ROAF) sørge for det samme på sine gjenvinningsstasjoner. Disse restriksjonene vil medføre begrenset innslipp, og køer og ventetid må fortsatt påregnes. Hvis alle er flinke til å forhåndssortere avfallet sitt hjemme, vil besøket gå raskere, og køene vil bli mindre. Husk å sjekke åpningstidene før du kommer.

Smittereduserende tiltak

  • Det slippes inn færre biler av gangen for å overholde 2 meters avstand.
  • Tar ikke i mot kontanter, kun kort.
  • Kan ikke tilby bærehjelp av hensyn til 2 meters regelen
  • Veileder på avstand.
  • De ansatte bruker hansker, men det er fast praksis.
  • Politiet hjelper med køhåndtering på noen gjenvinningssystemer.
  • Strekker køene seg til hovedveiene, må man belage seg på å ikke komme inn.

Kan du vente? 

ROAF oppfordrer imidlertid alle som har anledning til å vente med å levere, til å gjøre det.

– Vi oppfordrer innstendig alle som kan vente med å levere avfall, til å gjøre det. Det er svært viktig at man ikke belaster kapasiteten på våre stasjoner mer enn absolutt nødvendig, og at man tar hensyn til smitterisiko. Dette er viktig for å sikre god nok kapasitet til håndtering av innlevert avfall på en trygg måte, og er også en sterk anbefaling fra Miljødirektoratet, sier Line Lønseth Malmo, kommunikasjonsdirektør i ROAF.

Bemanning og beredskap

– Vi har nå bemanningssituasjonen under kontroll på innsamling av husholdningsavfall, men har ingen i beredskap, slik vi hadde da flere stasjoner var stengt. Det betyr at dersom situasjonen i samfunnet endrer seg, og vi ser en økning i antall smittetilfeller, vil vi ta en ny vurdering. Det samme gjelder dersom vi får sykdom blant våre renovatører. Da må vi på ny omdisponere personell for å ivareta kjernevirksomheten vår, innsamling, som er en samfunnskritisk funksjon, sier Malmo.

I verste fall må ROAF da stenge enkelte gjenvinningsstasjoner igjen.

– Nå gleder vi oss til snart å være tilbake til tilnærmet normalsituasjon på alle våre gjenvinningsstasjoner. Vi håper alle våre kunder utviser forsiktighet og tålmodighet, og møter våre kundeveiledere med et stort smil, og forhåndssortert avfall i gjennomsiktige sekker, sier Malmo.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 02.07.2020