PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Hjemmeferie i sommer? Lån gratis utstyr på Frivilligsentralen

Er du hjemme i sommer, og på utkikk etter aktiviteter? På Frivilligsentralen kan du låne fritidsutstyr som SUP-brett, telt, packraft, hengekøyer, soveposer, sykkelvogner, rulleski, rulleskøyter, skateboard og sparkesykler, helt gratis! Les mer om tilbudet her.

I 2020 fikk Aurskog-Høland Frivilligsentral 250.000 kroner fra Sparebankstiftelsen DnB til etablering av utstyrssentral på Bjørkelangen. Fra før av har vi en utstyrssentral på Rømskog.

– Vi har kjøpt inn mye forskjellig fritidsutstyr som SUP-brett, telt, packraft, hengekøyer, soveposer, sykkelvogner, rulleski, rulleskøyter, skateboard og sparkesykler til utlån, pluss en del aktivitetsutstyr som frisbeegolf og sumodrakter. Vi har også vintersportsutstyr som lengdeløpsskøyter, langrennsski, slalåmutstyr, snowboard, barnepulker, truger og akebrett. I tillegg har vi sikkerhetsutstyr som hjelmer og flytevester, sier Rita Berget Lindblad, leder for Frivilligsentralen i Aurskog-Høland kommune.

Slik gjør du

Sommersesongutstyret befinner seg ved sentralens nåværende hovedkvarter vis á vis kornsiloen på Bjørkelangen – Setskogveien 67.

– Til høsten flytter vi inn i Bjørkelangen stasjon, som pusses opp i disse tider. Da skal utstyret være i pakkhuset, og Frivilligsentralens kontorer i stasjonsbygningen, sier Lindblad.

Frivilligsentralen låner ut og tar imot utlånt utstyr mandager, tirsdager og torsdager fra klokken 9-15. I sommer er det stengt på Rømskog, og utstyret er flyttet til Bjørkelangen.

Ønsker du å låne noe? Ta kontakt på e-post frivillig@ahk.no eller ring 63852680

– Planen er å få hjelp av frivillige på sikt til å betjene utstyrslageret, og hjelpe oss med å sjekke over utstyret som har vært lånt ut og klargjøre det til nytt utlån. Det er også en del jobb med å tilpasse slalåmutstyr og preparere ski, sier Lindblad.

Gratis for alle

Alle kan låne, og det er gratis!

– Det eneste vi ber om tilbake er hjelp til å holde utstyret helt, rent og pent. Den som låner må ta godt vare på utstyret, og vaske og tørke over båter, SUP brett, bruke lakenpose i soveposen, og riste og lufte telt, hengekøyer og soveposer, sier Lindblad.

Informasjon om låneregler og hva vi har av utstyr finner du på aurskog-høland.frivilligsentral.no

sommerskole21.jpg

supbrett-fotoRitaVegstø.jpg

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 19.07.2021