PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vaksinasjon av 12-15-åringer

FHI anbefaler å vaksinere 12-15-åringer mot korona. Dersom barnet ditt skal ta koronavaksine, må du gå inn på Helseboka og registrerer barnet ditt der. Vaksinasjonen skjer til bestemte tider på vaksinesenteret.

Link til helseboka

Folkehelseinstituttet (FHI) kom torsdag 2.9.21 med anbefaling om å vaksinere landets 12-15 åringer mot korona.

Det skal gis Pfizer vaksinen, en dose i første omgang. Dette på grunn av at det foreligger mer forsking rundt bivirkninger hos unge ved bruk av Pfizer enn det gjør med Moderna. Dersom man har gjennomgått covid-19, tilbys ikke vaksine i første omgang. Det må gå minimum 7 dager mellom koronavaksinen og andre vaksiner.

FHI har kommet med informasjon knyttet til gjennomføringen av vaksineringen av denne gruppen. Dette infoskrivet kan leses i sin helhet her:

Informasjon fra FHI.

Må ha signert samtykkeerklæring

For å få gjennomført vaksinering trengs det signert samtykkeerklæring fra begge foresatte. Denne skal fremvises ved vaksinering, og det vil bli dokumentert i barnets journal at samtykkeerklæring foreligger.

Samtykkeskjemaet kan dere laste ned og skrive ut her: Samtykkeskjema 12-15-åringer

Vi minner om at dersom dere eller barnet er i karantene skal dere ikke møte til vaksinering.  

I forbindelse med vaksinasjonen av 12-15-åringene vil vi be om be om forståelse for at Pfizer nå kun er forbeholdt innbyggere under 18 år, med unntak dersom det foreligger legeerklæring som viser til medisinsk begrunnelse for ikke å motta to ulike vaksiner. Dette er etter anbefalinger fra FHI og i forhold til mengdene vi mottar av de ulike vaksinene.

Forfatter: Marita Hoftvedt

Sist endret: 10.12.2021