PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Vaksinering i uke 18

Denne uken er det hovedsakelig dem som er født i 1950 og 1951 som skal vaksineres. I tillegg vil mange innbyggere få sin andre dose av koronavaksinen.

Så langt har 921 innbyggere fått to doser. 3204 har fått en dose. 230 helsepersonell/andre har fått to doser, mens 701 har fått en dose. Totalt er det satt 5056 koronavaksiner.

I uke 18 er det hovedsakelig de som er født i 1950/1951 som skal vaksineres, gruppe 4 i henhold til Folkehelseinstituttets prioritering. 

I uke 18 får kommunen 96 glass med vaksiner, det vil si 570 doser. Neste uke får kommunen 108 hetteglass/648 doser med koronavaksine. 

Neste uke vil vi vaksinere på onsdag og torsdag. 

Vaksinen er frivillig, og den er gratis. Hvor raskt vi kan tilby vaksiner til ulike befolkningsgrupper avhenger av hvor mange doser som blir levert fremover i tid.

Vi tar kontakt 

Du vil bli kontaktet når det nærmer seg din tur til å få vaksine. Dersom det er slik at man ikke ønsker vaksine, ber vi deg gjelder om å melde dette på e-post  til koronavaksine@ahk.no. Merk e-posten med navn og fødselsdato. Har du ikke anledning til å sende e-post, kan du ringe 63 85 25 70, på hverdager mellom klokken 09.00-15.00. Tast 4.  Denne telefonen benyttes kun for å melde fra om man ikke ønsker vaksine.

Hører vi ikke noe fra de som har fått brev, tar vi kontakt når det blir deres tur til å motta vaksine. 

Vaksineringen foregår på Bjørkelangen skole, i flerbrukshallen. Det er merket på utsiden med skilt. Du må selv ordne transport til og fra vaksineringslokalet.  Bruk parkeringen på forsiden av skolen.  

Ta kontakt med fastlegen

Dersom du har medisinske spørsmål, ber vi om at du tar kontakt med din fastlege.  

– Dersom du vet veldig godt at du er i en høyrisikogruppe og ikke har fått innkalling: Snakk med fastlegen, så blir det ordnet opp i det. Dersom man får en time til vaksinering man ikke skjønner noe av, er det lurt enten å takke nei til timen og gi dosen til noen andre, eller ta en telefon til fastlegen og høre hva som har skjedd. Dette er et stort dugnadsarbeid der alle har ett felles mål: Å få vaksinert de som virkelig trenger det først. Det er viktig å understreke at alle gjør så godt de kan, sier Kjersti Vevstad. 

Utfylling av egenerklæring  

Når du ankommer vaksineringslokalet, blir du bedt om å fylle ut et egenerklæringsskjema der du må svare på om du er feberfri, samt andre opplysninger om sin helsetilstand.   

Skjemaet finner du her. Fyll det ut på forhånd og ta det med.   

Prioriteringsrekkefølge

Regjeringens prioriteringsrekkefølge for koronavaksineringen ser slik ut: 

 1. Beboere i sykehjem 
 2. Alder 85 år og eldre
 3. Alder 75-84 år 
 4. Alder 65-74 år 
  og samtidig personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp
 5. Alder 55-64 år med underliggende sykdommer/tilstander 
 6. Alder 45-54 år med underliggende sykdommer/tilstander 
 7. Alder 18-44 år med underliggende sykdommer/tilstander 
 8. Alder 55-64 år 
 9. Alder 45-54 år 

Folkehelseinstituttet anser at aldersinndelingen følger alderskohortene per år, det vil si at personer som er født i samme år tilbys vaksine samtidig.

Prioritering av helsepersonell parallelt med risikogruppene. Inntil 20 % av tilgjengelige vaksiner i kommunene kan gis til utvalgte grupper av helsepersonell i primærhelsetjenesten. Disse vaksineres parallelt med de ulike prioriteringskategoriene av risikogrupper.

Forfatter: Alette Eldøy

Sist endret: 06.05.2021