PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Endringer i koronatiltak fra 15. juni

Bjørkebadet åpner dørene, KulturArena ønsker velkommen til konsert, og du kan reise mellom Norge og de andre nordiske landene. Her finner du de nye endringene i koronatiltak.

Samfunnet gjenåpnes litt etter litt, men vi må hindre at smitten blomstrer opp igjen. Alle virksomheter må derfor følge smitteverntiltak som gjelder for sin bransje. Hver enkelt av oss må fortsette å holde oss hjemme hvis vi er syke, vaske hendene ofte og grundig og holde minst en meter avstand til hverandre.

KulturArena åpner for konserter

Fra 15. juni åpnes det for arrangementer opp til 200 personer (fra 50 personer). De som er til stede, for eksempel som publikum, må kunne holde minst 1 meters avstand  til andre som ikke er i samme husstand. Leder for KulturArena, Ragnar Heide, gleder seg til å ønske konsertgjengere velkommen tilbake til arrangementer. 21. juni er det klart for den første konserten etter koronastenging. Bandet som starter konsertsesongen på KulturArena er Vågale Vestmarkinger. 

– Vi sørger for gode renholds- og smittevernrutiner, så både publikum, kulturverter og ansatte skal kunne være trygge på konsert hos oss. Så håper vi alle får en kjempefin konsertopplevelse. Dette har vi ventet lenge på, sier Heide.

Bjørkebadet åpner

Badeland og svømmehaller kan holde åpent, hvis de drives smittevernfaglig forsvarlig. Det betyr at de skal sørge for at besøkende og personell kan holde minst 1 meters avstand til personer som ikke er i samme husstand, at det har utarbeidet rutiner for god hygiene og godt renhold, og at rutinene blir overholdt. På mandag åpnet Bjørkebadet igjen. Dagen startet med skolesvømming, men fra klokka 15.00 - 21.00 er det åpnet for alle.

– Vi gleder oss til å åpne dørene igjen, og ønsker alle velkommen til et sommerbad, sier Ole Holt Olsen, daglig leder på Bjørkebadet.

Bjørkebadet vil i tidsrommet 15. - 28. juni være åpent for allmenn bruk. Da kan besøkende benytte idrettsbassenget (25m) og velværeavdeling med steambadstue, tørr badstuer, kaldkulp og boblebad. Kafe og badebutikk vil være åpent. I idrettsbassenget vil Wibit hinderløype være oppe, i tillegg til vanlig baneinndeling.

Reise til og fra Norge

Det åpnes for fritidsreiser mellom Norge og de nordiske landene fra 15. juni, men det blir fortsatt karantenekrav og innreiserestriksjoner fra regioner med mye smitte. I Sverige er det per 12. juni det kun Gotland hvor det ikke er karantenekrav og innreiserestriksjoner.

Personer fra Norden som allerede i dag har rett til innreise og unntak fra karanteneplikten, kan fortsatt reise inn i Norge på samme vilkår.

Forfatter: Kari Aasberg Bradley

Sist endret: 02.07.2020