PC: Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.
Mac: Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kunstneren er valgt! Blir du med å bygge?

I høst kommer kunstner Kjetil Aschim til Bjørkelangen for å bygge Barnas Kunstleirplass i Stasjonsparken! I juni besøkte han ROAF for å planlegge hvordan avfallet vårt kan bli til kunst! Han fant masse fint som unge kunstnerspirer fra kommunen kan være med å gjøre om til kunst.

Metallkunstner Kjetil Aschim besøkte Romerike avfallsforedling for å planlegge kunstworkshopene han skal ha her til høsten. Da fortsetter kunstprosjektet «Barnas Kunstleirplass og skulptursti - Den uendelige historie». Nå skal det bygges kunstleirplass i Stasjonsparken.

Over ser du Marie Wien Lodsby bli med Kjetil Aschim på tur til Romerike avfallsforedling. Film: Marie Wien Lodsby, ROAF.

Gjenbruk er den røde tråden

Kjetil er metallkunstner og har verkstedet sitt på Hønefoss. Skulpturene hans er å finne i mange kommuner rundt omkring i Norge, særlig på skoler. Kunsten har ofte form av insekter eller andre småkryp blåst opp til en imponerende størrelse og laget av metall, gjerne metall fra en maskin, for Kjetil har laget kunst av gjenbruksmaterialer i mange år. Gjenbruk er den røde tråden i kunstnerskapet og et tydelig, gjenkjennbart og personlig uttrykk med mye lekenhet og humor. 

– Jeg ser på meg selv som en kunsthåndverker og ønsker å bidra til at den materialbaserte kunsten videreføres med den samme høye kvalitet i mange år framover, sier Kjetil Aschim.

Innslag av gjenkjennelige gjenbrukselementer får en nytt liv, som for eksempel i arbeidet DAMFROSK (2020) der en Volkswagen boble fra 1968 har gjenoppstått som Norges sjeldneste froskeart utenfor Tvedestrand VGS.

Les mer om Kjetil her: https://www.norskekunsthandverkere.no/kunstnerregister/kjetil-aschim

–  Kjetil har hentet mye inspirasjon fra den flotte gjengen som var med på «Historieworkshopen med kunstnerne Kristine og Anne-Liis» i november i fjord, sier prosjektleder Ronja Allum.

Planen er at «Kunstleriplassen» skal bli en gruppe skulpturelle sittebenker basert direkte på tegninger barna og ungdommene lager på workshopen til høsten!  

– Vi samarbeider med kulturskolen slik som sist, og håper vi får en super gjeng påmeldte også denne gangen. Vi utvider aldersspennet, workshopene går fra 2. - 10. klasse denne gangen. Vi så det sist at når gruppa bare ble litt kjent så var ikke alderen så viktig.

Mer informasjon og påmelding: Barnas kunstleirplass og skulptursti | Aurskog-Høland Kulturskole

Les mer om prosjektet:  Barnas kunstleirplass og skulptursti (ahk.no)

Les mer om utstillingsåpningen for Historieworkshopen: Kunstutstilling på kulturskolen (ahk.no)

 

Sist endret: 28.06.2024